Yksityisasiakkaat

Yksityisasiakkaille tarjottavat suunnittelupalvelut koostuvat piha- ja vihersuunnittelusta.

Pihasuunnitelmassa pihaa käsitellään yksilöllisenä kokonaisuutena. Pihasuunnitelman avulla pihasta luodaan turvallinen, toimiva ja viihtyisä vuoden ympäri. Nämä vaatimukset täyttyvät kun pihasuunnitelmassa huomioidaan pihan ympäristö sekä maasto- ja ilmasto-olosuhteet. Havaintojen ja asiakkaan toiveiden pohjalta suunnitellaan pihan toiminnot, pintamateriaalit, istutukset, maastonmuotoilu, rakenteet, kalusteet ja valaistus. Pihasuunnitelma voi olla laajuudeltaan luonnos, yleissuunnitelma tai toteutussuunnitelma.

Vihersuunnitelma käsittää vain pihan kasvillisuuden sekä tarvittavien kasvillisuusrakenteiden, kuten ruukkujen ja säleikköjen suunnittelun. Vihersuunnitelma voi käsittää koko pihan tai yksittäisen istutusalueen. Vihersuunnitelma voi olla laajuudeltaan luonnos tai toteutussuunnitelma.

 

SUUNNITELMAN LAAJUUDET

Luonnosuunnitelma

Luonnossuunnitelma on suunnittelupalvelun ensimmäinen askel. Luonnos on käsin piirretty suunnitelma, johon on sijoitettu kohteen toiminnot ja kulkureitit. Lisäksi luonnos sisältää ehdotukset kohteen istutuksista sekä pintamateriaaleista. Luonnoksen avulla pääset alkuun pihasi kanssa ja se soveltuu hyvin omatoimirakentajalle, joka ymmärtää viherrakentamisen periaatteita. Luonnos ei kuitenkaan kelpaa urakka-asiakirjaksi.

Yleissuunnitelma

Yleissuunnitelma on varsinainen pihasuunnitelma, joka tarkentaa hyväksyttyä luonnosta. Siihen on tehty mahdolliset luonnokseen esitetyt muutostoiveet sekä lisätty kasvi- ja materiaalivalinnat. Se useimmiten riittää rakennusluvan saamiseksi uudisrakennuskohteissa.

Toteutussuunnitelma

Toteutussuunnitelma on asiakirjakokonaisuus, jonka avulla on mahdollista kilpailuttaa viherrakentajat sekä vertailla saatuja tarjouksia. Toteutussuunnitelma sisältää aina yleissuunnitelman, mittapiirroksen, tarkan istutussuunnitelman sekä suppean materiaali- ja määräluettelon. Lisäksi toteutussuunnitelmaa voidaan täydentää pinnantasaussuunnitelmalla, valaistussuunnitelmalla, laajalla materiaali- ja määräluettelolla, työselosteella detaljikuvilla tai ilman sekä kustannusarviolla.

 

Lisäpalvelut

Hyvä suunnitelma ja laadukas toteutus eivät yksin takaa hyvin voivaa ja viihtyisää pihaa. Piha vaatii lisäksi oikeaoppista hoitoa ja ylläpitoa. Voit tilata pihasuunnitelman lisäksi pihan- ja kasvillisuuden hoito-ohjeet. Valittavanasi on pihan hoidon ja ylläpidon suunnitelma, jonka avulla voit ulkoistaa pihasi hoidon ammattilaiselle. Voit myös valita hoito-ohjeet, jotka ovat laadittu sinulle jos haluat hoitaa pihaasi itse.

Halutessasi autan rakennuttamisessa laatimalla rakennuttamiseen vaadittavat asiakirjat kuten tarjouspyynnöt, urakkaohjelman ja yksikköhintaluettelo ja lähettämällä ne valituille urakoitsijoille. Lisäksi autan vertailemaan saapuvia tarjouksia ja tekemään sopimukset. Kysy tarjous.

 

HINNOITTELU

Jokainen piha on yksilöllinen ja tarvitsee yksilöllistä suunnittelua. Hinnoitteluun vaikuttavat mm. suunnittelualueen pinta-ala, maastonmuodot sekä suunnitelman laajuus. Suunnittelu tuntihinnalla on 68 €/h ja pihasuunnitelmat alkaen 500 € (rivitalon piha).

Pyydä minut tutustumiskäynnille pihallesi ja laadin sinulle tarjouksen pihasi suunnittelusta.

Tutustumiskäynnin hinta on 80 € / h ja se sisältää matkakulut 20 km:n säteellä. Ylimeneviltä kilometreiltä laskutetaan 0,52 € / km. Hinnat sisältävät alv 24 %. Mikäli tutustumiskäynti johtaa pihasuunnitelmaan, hyvitetään tutustumiskäynnin hinta pihasuunnitelman hinnassa.

Jos kyseessä ei ole uudiskohde, voi suunnittelutyöstä saada kotitalousvähennystä. Tällöin suunnittelutyön tulee olla osa laajempaa vähennykseen oikeuttavaa työtä.

 

Ota yhteyttä