Uudiskohteen piha, Tuusula, 2021

Uudiskohteen piha, Tuusula, 2021

Tuusulassa sijaitsevalla omakotitalon tontilla piha rakennettiin vastavalmistuneiden rakennusten ympärille. Pihasuunnitelma rajautuu kahdelta sivulta asiakkaan omistuksessa olevaan peltoon ja kahdelta sivulta tiehen. Aavan maiseman ympäröimälle tontille toivottiin kasvillisuutta, joka tarjoaa tulevaisuudessa tontille näköestettä. Vanhaa puustoa on vain tontin kahdella tienpuoleisella sivulla.

Pihan suunnitelma on monipuolinen mahdollistaja. Pihalle suunniteltiin metsänpohjaista aluetta, iso kiveysalue, hyötykasveja, sepelikatettuja istutusaltaita ja pihapeleihin sopivat tasaiset nurmialueet. Pihasta löytyy sekä suoraviivaisia että pehmeitä muotoja. Kiveyksen vaihtuvat ladotakuviot ja koko pihan lukuisat yksityiskohdat antavat ihasteltavaa vaikka koko päiväksi.

Ruduksen Antikko -muurikivestä rakennetut istutusaltaat ovat jokainen muodoltaan ja kooltaan erilaisia. Altaiden istutuksissa on keskenään jotakin samaa, mutta jokainen kuitenkin tyyliltään erilainen.

Rakennusvaiheen kuvia:

Uudiskohteen pihan pohjatyön teko on selkeämpää, kun tilaaja voi ennustaa maamassojen vaihtoja jo talonrakennusvaiheessa. Kohteessa yhteistyökumppaneina kivitöissä ja maanrakennustöissä toimi MK Kivipiha Oy. Maantäyttöä ja kuorikatetta Pihaukselle toimittaa Kaiwur Oy.

Myöhäissyksyllä lukuisat istutettavat vaativat lehdettöminä hieman enemmän tunnistustyötä, mutta kaikki löysivät paikoilleen. Istutettavia kasveja tässä kohteessa oli satapäin.

Ennen ja jälkeen kuvaparit

Pääsuunnittelija: Jenna Pelttari, Pihaus Oy

Viherrakentaminen: Pihaus Oy

Kivityöt: MK Kivipiha ja Pihaus Oy

Koneurakointi, maanrakennus: MK Kivipiha Oy

Sähkötyöt: asiakas itse