Omakotitalon piha, Riihimäki, 2021

Omakotitalon piha, Riihimäki, 2021

Omakotitalon pihan suunnitelmat ja rakentaminen juontaa juurensa vuoteen 2019. Suunnitelman valmistuttua asiakkaan kanssa sovittiin joustavasti toteuttamisesta ja rakentamisesta osissa. Vuonna 2020 meidän puutiimi rakensi takapihalle katetun näkösuojaisan terassin. Seuraavana vuonna, 2021, Pihauksen kivityönaiset kävivät etupihan kiveyksen kimppuun. Asiakkaan kanssa selkeästi sovitut työosuudet teki toimeksiannoista sujuvia.

Asiakas itse osallistui rakentamiseen istutusten ja osan kivitöiden osalta.

Katettu terassi valmistui kesällä 2019. Asiakkaan mukaan säällä kuin säällä hyvin suojattu terassi on mainio paikka etätyöskentelyyn. Aurinko ei pääse häikäisemään tai vesisade ei haittaa muuten lämpöisellä säällä, mutta ulkoilmasta voi nauttia koko työpäivän ajan.

Vanha pienehkö katettu terassi purettiin kokonaan ja uuden terassin alle jatkettiin perustuksia tarvittavalle alueelle. Puuosat maalattiin paikallaan sointuvaksi talon väriin. Terassin pintalautana käytettiin Lunawood lämpöpuukomposiittia.

Asiakas osallistui itse paljon istutustyöhön ja kuva etupihasta talon parvekkeelta onkin asiakkaan oma. Kuvakulma on mainio etupihan kiveyksen muotojen osalta. Kiveyksessä käytettiin Betonilaatta Oy:n Sofia -kiveä. Reunakivenä nurmikolla Lakan Rasikivi ja kiveyksessä musta Lakan saumaushiekka.

Ennen ja jälkeen kuvaparit