Paritalon pihan kunnostutustyöt, Myllymäki, Hämeenlinna, 2015

Paritalon pihan kunnostutustyöt, Myllymäki, Hämeenlinna, 2015

Kun omistaja vaihtui historiallisessa Hämeenlinnan Myllymäessä sijaitsevassa paritalossa, halusi uusi omistaja alkaa kunnostaa pihaa.

Pihan kunnostaminen päätettiin tehdä vähitelleen. Aluksi tehtiin luonnoksen omainen suunnitelma pihan kunnostamisesta, jonka tiimoilta päätettiin kunnostaa muutamia pihan ongelmakohtia. Pihan kunnostustyöt toteutettiin yhdessä omistajan kanssa.

 

Vilkkaan tien varrella oleva istutusryhmä ja sora-alue olivat päässeet villiintymään. Koska alue on ohikulkijoiden silmien alla, päätettiin alue kunnostaa.

Oleva tuijat ja reunakivet säilytettiin. Asunnon toiselta puoleta tuotiin siirrettäviä kuunliljoja. Sora-alueelta poistettiin koivut ja muu kasvusto.

Rakennuksen seinustalle tehtiin seulanpääkiveys.

 

Istutusalue tuija alla oli ankea. Terassin alla olevan säilytystilan oven avautumisen huomioiden kunnostettiin tämä istutusalue uudella soralla ja kasveilla.

 

Toisella puolella seinustaa olevalle varastolle johtavat kivet kaivettiin esille, tuija poistettiin, lisättiin koristesoraa ja uusia kasveja. Pihan perällä ollut riippapihlaja siirrettiin tuijan paikalle ja leikkattiin muotoon, josta uusi kasvu voi alkaa.

Asuntojen rajalla oleva syreenipensaalle tehtiin hoitoleikkaus ja alle levitettiin kuorikatetta.

Terassin edustan istutuksista poistettiin huonokuntoiset havut ja tilalle istutettiin reheviä perennoja ja runkoa vasten köynnöshortensia.