Mökkipiha, Loppi, 2021

Mökkipiha, Loppi, 2021

Lopella sijaitseva asuinrakennus oli muutettu vapaa-ajan asunnoksi sen omistajien vaihtuessa. Pihan toivottiin toimivan jatkossa paremmin mökkiaktiviteeteissa ja vapaa-ajan vietossa. Tontille suunniteltiin hiekkaranta lasten rantaleikkeihin, iso nurmikenttä pallopeleihin, tekonurmialue ulkokuntoiluun sekä useita viihtyisiä oleskelualueita. Pihalle suunniteltiin lisäksi rakennus, johon tulee majoitukseen sopivat tilat sekä kesäkeittiö. Rakennus rakennetaan vuoden 2023 aikana.

Päärakennuksen yhteyteen rakennetiin laaja terassi, josta näkymät koko takapihan puolelle. Terassin ja liuskekiveyksen eteen kylvettiin niitty. Alemmalla pihatasolla on pallopeleihin soveltuva tarkkaan tasoitettu nurmikenttä. Näiden kahden tasoon väliin rinteeseen suunniteltiin istutusalue, joka ei häiritse kulkemista ja soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.

Rakennusvaiheen kuvia:

Siirtonurmen tasoitusvaatimukset vaativat joskus luovuutta:

Kokonaisuudessaan siirtonurmea kohteeseen levitettiin 630 neliömetriä. Kesähelteillä asennettujen siirtonurmen, kuntan ja tuoreiden istutusten kastelu saattoi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta kohteessa vettä oli saatavilla onneksi läheltä järvestä ja talon vesipisteistä.

Ennen ja jälkeen kuvaparit

Maisemasuunnittelu: Pihaus Oy, Jenna Pelttari

Viherrakentaminen: Pihaus Oy

Kivityöt: Pihaus Oy

Puurakentaminen: Uudenkylän Piharakentajat Oy

Kaivinkonetyöt: Torttila Oy ja Tmi konepalvelu Harri Heikkinen