Istutusalueen uudistus, Hämeenlinna, 2017

Istutusalueen uudistus, Hämeenlinna, 2017

Tälle pihalle laadittiin koko pihan käsittävä luonnossuunnitelma, johon lisättiin kasvivalinnat. Pihaa on päätetty toteuttaa vähän kerrallaan. Nyt esittelen millainen tuli terassin istutusalueesta.

Kunnostus aloitettiin syksyllä 2017 pihan keskipisteestä eli terassin istutusalueen uudistamisesta.

Ennen kunnostusta alue oli tämän näköinen

Istutusaluetta laajennettiin ja tehtiin kahteen kerrokseen. Tukimuurin kiveksi valittiin Lakan Betonin  lohkopintainen Citymuurikivi, jota pihalla oli käytetty jo entuudestaan ja nurmikosta istutusalue rajattiin Lakan Betonin Rasikivellä.

 

Muutama kasvi säilytettiin vanhasta istutusalueesta kuten pionit ja kellukat. Uusia kasvivalintoja tehdessä otettiin huomioon kohteen aurinkoinen sijainti sekä kerrokselliset näkymät terassilta, ikkunoista ja tontille tultaessa. Istutusaluetta katsellaan monesta suunnasta. Lisäksi valittiin sekaisin perennoja, havuja ja pensaita, joiden kukinta, syysväri ja lehtimuodot tekevät istutusalueesta mielenkiintoisen, monipuolisen ja toimivan. Kukintojen väreissä toistuvat oranssi, violetti, vaaleanpunainen ja purppuran punainen.

Keväällä kukinnan aloittavat oranssin ja violetin väriset krokukset joita seuraavat oranssina kukkivat atsaleat ja kellukat. Pian sen jälkeen aukeavat violetit jättilaukat.

Keskikesällä kukkivat violetit iirikset ja vaaleanpunaiset peittoruusut, ’Swanny’, aloittavat kukintansa. Loppukesällä ihastuttavat edelleen peittoruusut, punaiset jaloangervot, purppuraiset syyshortensiat ’Early Sensation’ ja punaluppio.

Syksyllä syyshortensia saa upean ruosteen värin ja punaluppiot kukkivat saman sävyisinä. Lisäksi heinät sekä havut pääsevät oikeuksiin. Syksyllä 2018 päätettiin siirtää luppiot pihan toiselle istutusalueelle ja heinien eteen istutettiin patjaharsoa.

Kivet, heinät (kuparisara ja isosiniheinä) ja havut kruunaavat kokonaisuuden yhdessä asiakkaan hankkiman vesiaiheen kanssa.

Toteutuksessa Pihausta auttoivat Unelmapiha sekä Linnan Pihasuunnittelu.

Vielä ennen ja jälkeen kuvat.